OPEN CALL

SKURC OPEN CALL 2022 

A Skurc Group open callt hirdet képzőművészek számára. Az elmúlt években jellemzővé vált, hogy a csoport különböző vendégkiállításokat fogad be a hol műteremként, hol kiállítóhelyként funkcionáló terébe. Úgy látjuk, most jött el az ideje annak, hogy az egyéni megkereséseket felváltsa egy nyilvános folyamat. 

A hely adottságai miatt (100 négyzetméter áll rendelkezésre), illetve mivel mi magunk is csoport vagyunk, így fontos számunkra a közös munka,  művészeti csoportosulások jelentkezését várjuk pop-up kiállítások megrendezésére (minimum 3 fő). 

A pályázatok közül a Skurc Group hármat fog szavazással kiválasztani, ezek 2022 júliusában valósulhatnak meg. A sikeres jelentkezéshez április 30-ig kell a skurcgroup@gmail.com címre elküldeni a művészek portfólióját, illetve a maximum 2500 karakteres kurátori koncepciót. 

Helyszín: Skurc, Budapest

Népsziget, Zsilip u. 9.

A tér alaprajza:

Elérhetőség: skurcgroup@gmail.com

Pályázás feltételei: minimum 3 fő, portfólió, maximum 2500 karakteres kurátori koncepció

A pályázat beküldésének határideje: 2022. április 30.

A pályázat eredményének kihirdetése: 2022. május 31.

A 3 pop-up kiállítás megvalósulása: 2022. július 9. és 2022. július 24. közötti hétvégéken 

A Skurcról

Az artist-run space 2019 nyarán kezdett el műteremként és kiállítóhelyként működni a Népszigeten, a korábbi MAHART hajójavítótelep munkásainak öltözője és zuhanyzója alakult át közösségi térré. Célja az, hogy bemutatkozási és megjelenési lehetőséget biztosítson fiatal művészeknek és különféle művészeti projekteknek. A hangsúlyt a kapcsolatok kialakítására, az együttműködésekre helyezzük, legyenek azok akár hazaiak, akár nemzetköziek. A Skurc Group 2021 őszén egyesületté vált. 

%d blogger ezt szereti: