news

Nincs semmi baj – 20 éves az ikOn

Az ikOn a képzőművészeti színtér nehezen elkerülhető program-magazinja és egyeztetési platformja, szolgáltatása. Még jóval a fészbuk előtt adott közre eventeket, és teremtett lehetőséget arra, hogy a kis helyszínek egyeztetni is tudjanak egymással. Kicsi a város, kicsi  színtér?  Persze, erről is szó van, de arról is, hogy a kicsiknek is legyen esélyük megjelenni, kommunikálni. Az ikOn a fészbuk utáni időkben sem veszített szerepéből, nem mellesleg egyedülálló archívum is, amely most elkezdte visszamenőleg publikálni a neten művészinterjúit. A szülinapot tortával és konferenciával ünneplik, lássuk, mi minden történik!

Több közösségi műhely, artist-run-space, szakmaközi kapcsolatokat építő projekt mutatja be magát: az art quarter budapest, az Easttopics, a FERi feminista projekt galéria, a Független Képzőművészeti Tanszék, a Hidegszoba Stúdió, a köz.kemp, a Leopold Bloom Award Alapítvány, a Let_It_Be Art Agency, a PINCE, a Skurc Group, a Telep Galéria és az XTRO REALM csoport. Megismerhetjük a Helyzet Műhelyt és Barabási Albert László – Ludwig Múzeum kutatását, amelyek a képzőművészeti mező feltérképezésére tesznek kísérletet.

Lesz kerekasztal is: Don Tamás moderálásával modellértékű kezdeményezések kulcsszereplői, Bencsik Barnabás (ACAX-Agency for Contemporary Art Exchange), Csanádi Judit (ARTUS-Kapcsolótér), Erőss Nikolett (OFF-Biennále Budapest), Istvánkó Bea (ISBN Galéria és Könyvesbolt), Kókai Zsófia (Műtő) és Lődi Virág (Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület) vázolják fel a lehetséges jövőképeket. És (fun feature!) Holy Olga képzőművész jósdájában az Arany Nyúl (Barna Nóra) pályaorientációs és karrier tanácsokat ad a látogatóknak.

Hol? Jurányi Közösségi- és Inkubátorház, 1027. Budapest, Jurányi u.1.

Mikor? január 27., 18.00-tól

Nincs semmi baj. Nincs semmi. Baj nincs. – Sznobriadó. Tájékoztatási fokozat

%d blogger ezt szereti: